måndag 10 september 2012

Snälla hjälp mig

Alltså, jag skriver och skriver om. Tränar framför spegeln. Skrynklar ihop mitt manus och slänger det i papperskorgen.

My God vad svårt det är att förbereda sig för ett sk "bokprat". Jag börjar bli riktigt nervös, kanske mest för att jag inte är helt säker vad jag borde säga.

Kan jag läsa ur min bok? Bör jag läsa ur min bok? Hur mycket ska jag i så fall läsa?

Snälla hjälp mig! Har ni varit på några riktigt bra bokprat och vad har de i så fall innehållit? 

Jag är mycket tacksam för tips. 

5 kommentarer:

Ninas skrivarlya sa...

Jag var på ett bokprat med Pernilla Alm, Susanne Boll och Lars Rambe där de berättade om sin skrivprocess och hur de kunde förena familjeliv och skrivande. Det är alltid intressant att lyssna på tycker jag.

Det kommer att gå bra!

Kram

Skrivarstudio ordOide' sa...

Jag tycker inte att du behöver läsa ur din bok, däremot är det spänannde att få höra hur du gått tillväga, lite om den research som ligger bakom osv. Var ska du prata någonstans? skulle gärna vilja komma och lyssna!

Monica O Kolkman sa...

Inte alla författare är bra på att läsa högt ur sina böcker. Stakande författare kan vara ganska pinsamt. Då är det bättre att ta in någon som är duktig på att läsa. Men det kanske du inte har möjlighet till. Och du gillar kanske att läsa själv och gör det då! (skulle aldrig göra det själv, hatar att läsa högt)

Kära Syster sa...

Jag säger också: Berätta om hur idén uppstod, kanske någon historisk anekdot som du snubblat över som antingen finns med i boken eller inte. Berätta om din huvudkaraktär. Sånt borde vara intressant för alla, inte bara vi som skriver:)

Lycka till, det är inte första gången du pratar om din bok. Glöm inte hur bra det gått tidigare.

Kram!
/Anna

Anonym sa...

Jag tycker att det är bra om du både berättar om vad som inspirerat till just den här boken och om din skrivprocess, varvat med att läsa ur boken. Dessutom vet jag att du läser bra (Du är ju språklärare för tusan!) och det klarar du galant! Det kommer att gå jättebra!
Kram M