lördag 11 oktober 2008

Börja om från början


Nu sitter jag här framför datorn och skriver på "min nya bok" Stormhav. Å ena sidan känns det vemodigt att lämna Stormnatt bakom mig, å andra sidan är det jättekul att skriva på uppföljaren.

Mest av allt känner jag mig pressad på tid. Jag vill ju såklart att förlaget ska få mitt nya manus så snabbt som möjligt!

Stormnatt var ca. 300 sidor, och om jag använder den som måttstock så har jag 280 sidor kvar att skriva. Jag är en planerare ut i fingerspetsarna, och därför måste jag ha en plan. Om jag skriver 5 sidor/dag när jag jobbar och 20 sidor/dag på helgerna betyder det att jag fram till v. 44 (inklusive den här helgen) borde hinna skriva ca. 170 sidor (plus de 20 sidor jag redan skrivit). Mitt trumfkort är novemberlovet v. 44, då jag kommer kunna skriva i princip hela veckan. Förhoppningsvis kan jag slutföra manuset under den veckan för att sedan få lite respons från mina mest trogna läsare innan jag vågar skicka iväg Stormhav till förläggaren.

Om någon undrar hur kvalité och skrivtempo hänger ihop så kan jag informera om att i mitt fall skriver jag som bäst när jag får flyt och orden bara rasar förbi.

Håll tummarna för att min tidsplan håller och att jag har flyt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det låter ganska mycket att skriva i ett streck. Orkar du verkligen det?

Kram Lilla My

Anonym sa...

Jag håller tummarna och låter mig inspireras av din skrivteknik.

Anonym sa...

Heeeej syster. Hoppas skrivandet går bra. Du får gärna ringa för jag har ny telefon och inte era nummer.. de är kvar på den gamla... och jag har inte orkat lägga över. :P Haha. Sen får ni inte glömma att rösta på www.millerfreshsounds.se INNAN den 15 oktober. Jag ligger på 12 plats nu så det finns ju fortfarande en chans.. om vi alla hjälps åt. ;P Hihi. Hade det inte varit coolt om jag fick en skivinspelning samtidigt som din bok fick klartecken. :P Har förresten varit på bokrelease idag. men för en barnbok. KRAMAR

FRIDA sa...

Hej tant brun! Vad roligt att inspirera någon! Hoppas att det hjälper (själv satt jag och motiverade mig genom att gå in på Camilla Läckbergs blogg varje gång jag fick skrivkramp förra hösten, och det hjälpte faktiskt!).

Vad skriver du på?

FRIDA sa...

Hej Maria!

Visst ska vi försöka gå in och rösta, och förhoppningsvis gör andra som läser den här bloggen också det!

Kram

Pernilla sa...

Jag tror också på att skriva i flow. Jag har tappat mitt. För mkt annat. Det blir för upphackat med lite här och där. Super! tur att det snart är höstlov! För er lärare då... ;)