onsdag 15 oktober 2008

Frågor


Ni som följt min blogg vet förhoppningsvis vid det här laget att jag skrivit ett bokmanus som jag skickat till olika förlag. Ett förlag har svarat att de är intresserade av mitt manus, eller snarare att de är intresserade av mig som författare. De väntar nu på mitt andra manus och jag har lovat att ringa förläggaren för att diskutera vad detta innebär.

Följande frågor tänker jag ställa till förlaget. Kom gärna med fler förslag eller tips och råd!


1. Har ni något intresse av Stormnatt om den skrivs om?
2. Ska jag skriva Stormhav som en andra bok (Huvudkaraktärerna har ju introducerats i Stormnatt, ska jag omintroducera dem? Kan jag referera till händelser i Stormnatt eller måste jag "börja från början"?)
3. Förläggaren tyckte att min polisinspektör Fredrika Storm verkar för ung. Hur gammal har de uppfattat henne som (Hon ska vara runt 30, som längst kan jag sträcka mig till 33)? Hur gammal måste hon vara?
4. Finns det andra generella saker som jag borde göra på ett annat sätt i Stormhav?


Förhoppningsvis kommer jag även kunna berätta lite för henne om vad Stormhav handlar om. Jag hoppas att jag får möjlighet att ringa henne den här veckan, troligtvis på fredag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, jag är så långt bakom dig så några råd har jag inte. Jag hejjar på här i kulisserna bara och skrattar lite åt att jag idag upptäckte att vi har samma efternamn på våra huvudpersoner. Så det kan bli. Nu ska jag döpa om. :)

mitt fyrverkeri sa...

Hittade hit idag så jag har inte läst bakåt så mycket men blev väldigt inspirerad av att hitta dig och tant brun. Underbart att du fått iväg manus och även är i responsskedet.

FRIDA sa...

Hej!

Ja det är verkligen en spännande tid just nu. Jag tycker att det är jättekul om jag kan inspirera någon annan till att komma igång med skrivandet!


Kram Frida