fredag 12 december 2008

Clueless



Jag är en sådan där person som brukar ha otur (när de gäller mindre betydelsefulla saker). Jag vinner aldrig på lotto. Inte ens fem kronor. Sitter jag på en uteservering får jag nästan garanterat fågelbajs på mig och springer jag efter en buss så hinner den köra alltid precis innan jag kommer fram. Åker jag till IKEA är den Billy bokhylla jag skulle ha tillfälligt slut, köper jag en ny TV går den sönder tre dagar efter att årsgarantin gått ut, ska jag köpa wienerbröd på konditoriet tar kunden före mig den sista osv (ni förstår säkert).

På grund av denna förföljande otur bestämde jag mig förra året för att rena min aura. Jag är inte någon new age-person (med undantag för en förvirrad period på högstadiet), men när tillfället presenterade sig själv i form av en dansande indian framför de mexikanska pyramidruinerna (Tenochtitlan) tog jag chansen.

Jag trodde i min enfald att denna tvagning av själen skulle befria mig från min otur, men tydligen fungerade det inte alls (eller så var min aura ovanligt smutsig).

Igår fick vår nya spis (använd i max. 3 månader) spel och började blinka. Vi följde instruktionsboken, slog av strömmen och lät den "vila", men så fort vi kopplade in den igen började lamporna fladdra som i ett flipperspel.

Händiga som vi är lyckades vi montera loss spishällen och körde den till Elextrolux där mekanikern kunde konstatera att det är mycket ovanligt att sådant här händer med så nya produkter (en fras vi ofta hör).

Nu har vi en lånespishäll (jo, det finns sådana) som jag har skurat femton gånger eftersom den var rätt sjaskig när vi fick den.



Ja ja, spihällen går ju alltid att laga, men vad ska jag göra åt min aura? Är det någon som har några kreativa förslag?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men hur vet du att det är hon? Men det är ju ett gott tecken, att hon har bra smak vet vi ju sedan tidigare ;)

Kram

Anonym sa...

Hej, du frågade tidigare efter att jag presenterat mig hur vi hittat hit.Jag hamnade här av en slump från Katrin Z (fd schulman) blogg tror jag där du skrivit ett inlägg. Och namnet på din blogg lockade mig då jag också har författar drömmar :-) Jobbigt att du ska behöva vänta hela tiden innan du får besked. Håller tummarna för måndag och att det då är positivt :-) Ha en fin helg trots all nervositet. MVH Marit

Anonym sa...

Då var det antagligen E som var K:s kollega som fick läsa mitt manus för utlåtande. De verkar ju ha rätt lika smak, så antagligen vill hon bara ha stöd i sin eufori.

Så tror jag.

Å, jag vill att vi oxå ska vara kollegor, så himla himla mycket.

Kram!

FRIDA sa...

Hej!

Agnes, det låter bra. Det känns så skönt att ha någon som vet precis hur det känns och som säger helt rätt saker ;-)!

Marit, vad roligt! Och tack. Jag behöver all världens tummar!

Kram Frida