måndag 15 december 2008

Plan c


Nu har jag kommit igång med "plan c". Jag har mailat ett gäng litterära agenter och det ska bli jättespännande att se vad de säger. Vanligtvis tar de sig inte an författare vars manus inte har antagits, men jag tänkte att det kunde vara värt ett försök.

Jag blev faktiskt väldigt inspirerad av den dokumentär om JK Rowling jag såg i helgen. Hon började med en liten agency som hjälpte henne hitta ett förlag och om jag slutar som henne, med 400 miljoner sålda böcker, så tänker jag inte klaga ;-)!

Lova bara att ni inte lämnar mig. Jag behöver ert stöd!


PS. I dessa tider får man förlita sig på sitt horoskop och såhär lyder mitt: "Oxar är envisa och tålmodiga, agerar efter övervägda beslut och gillar ej förändringar. Oxar är extremt dedikerade och når framgång genom eget hårt arbete och tar inga genvägar." DS

Kraaam!

9 kommentarer:

maria sa...

hej!
Vad tråkigt att höra, men se det som något positivt. För varje nej du får är du ett steg närmare ett ja, (min taktik när jag förlorar i pokern, och hade säkert varit om jag inte varit feg och faktiskt vågat skicka iväg min musik.) Du vågade ju skicka iväg ditt manus och fick otroligt positiv kritik. Och i musikbranschen skickar man ju ut demo till kanske 15 olika skivbolag, och skickar ut demos hela tiden, innan man kanske äntligen får skivkontrakt. Där finns det nog 25 gånger fler JK Rowling, Astrid Lindgren och alla andra författare som inte fick ett ja direkt. Det är bara att komma igen och fundera på varför du faktiskt skriver. Visst är det en härlig tanke att leka med att få den där bekräftelsen, men först och främst för att du finner en viss stimulans i att skriva och att du tycker det är roligt. Låt inte den glädjen försvinna och sluta inte att skriva!
kramar

Anonym sa...

Men knasputte, klart vi inte lämnar dig! Go go go! :-)

Pernilla sa...

Du är konstruktiv och kreativ. Och horoskop ljuger aldrig. Där ser du, det kommer att gå finemang!!!

KRAM!

Och jag håller med Maria. Är du en knasputte eller?

Ann Ljungberg sa...

Kontakta gärna mig om du vill - ann@ordenrunt.se - har några förslag som jag vill ge dig personligen

Anonym sa...

Hej!
Usch, vad trist att det inte gick hela vägen (den här gången). Ge inte upp, håll fast vid tanken att du faktiskt kommit nästan ända fram (vilket väldigt få debutantmanus gör). Håll fast vid all positiv respons du fått.

En liten tanke dock; jag läste att du övervägde att skicka ditt manus + lektörsutlåtandet till andra förlag. Jag undrar om det är så klokt. Om du skickar lektörsutlåtandet måste du förklara att du nästan gick ända fram, men att Forum nobbade dig. Jag tror att det kan få andra förlag att dra öronen åt sig. Om Forum nobbade, är du tillräckligt bra då (kanske de tänker). Jag tror att varje förlag vill vara "först" med att hitta den oslipade diamanten.
Men jag är inte någon expert på ämnet, så jag kan ha fel. Fundera i alla fall på det, så du inte saboterar för dig själv.
Hur du än gör - håller jag tummarna för dig!
/ Malin W

Anonym sa...

I'm with you knasputte! :)

Anonym sa...

Jag blir aldeles chockad när jag läser att du fått ett nej..Fy F-n vilken besvikelse. Denna långa väntan och sen det! Det hade nog ingen som läser din blogg och de du har runt dig väntat. Man får hoppas att allt har en mening och att du ska få något ännu bättre på något vis. Man borde ju inte få en talang helt i onödan och sen inte få nyttja den. Nej, något annat förlag nappar och ger dig ännu mer pengar och PR än du skulle fått här..så är det nog :-) Massa kram

FRIDA sa...

Hej alla!

Ni är så underbara. Tack för era kommentarer och för att ni ser till att jag inte känner mig ensam.

Visst är det skriva jag vill och det är det som är det viktiga. Men med bokkontrakt ökar chanserna att få ägna mig åt min dröm.

Jag kommer gå tillbaka och lusläsa alla era kommentarer varje gång jag känner mig nere och omotiverad!

Tack och kram!/Frida

FRIDA sa...

Hej Malin W!

Jag förstår hur du tänker men jag tror att förlagen är ganska intresserade av att läsa ett manus som nästan antagits av ett annat förlag. Det visar ju att min bok håller god kvalité. Däremot har du säkert rätt i att de nog gärna vill skaffa sig en egen uppfattning om manuset.

Tack för rådet!

Kram Frida