måndag 5 januari 2009

After Eight-kaka


Varning! Denna kaka innehåller socker, är sprängfylld med kalorier, motsvarar så många viktväktarpoäng att det inte ens går att räkna och har högt GI (men den är grymt god).

Ingredienser:
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
100 g smält smör
2 st ägg
1 paket After Eight

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Smält ca. 1/3 av dina After Eight-plattor och rör ner dem i blandningen. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen ca. 30-40 minuter. Smält resten av dina After Eight-plattor och glasera kakan med chokladsåsen när den har svalnat.

5 kommentarer:

Annas infall sa...

Hej...Jag håller på att försöka komma för bi en känslig punkt i min lilla hemlis....(jag o Karina skriver ju manus...krim... ingen vet om att jag håller på...)Karina har en otroligt drivkraft och motivation i sitt skrivande, hon är effektiv. Jag drar ut på det. Nu måste jag ta kontakt med en utomstående person för att rådfråga hur vissa rutiner fungerar...och DÅ blir det på allvar. Konstigt att det ska vara så jobbigt? Jag försöker undvika att behöva presentera mig och intervjua denne person. Jag är så himla knäpp....Nu har jag hjälpt Karina med bilder på förslag om hur hennes bokomslag skulle kunna se ut...verkligen rolig uppgift. Jag gjorde ett till mitt manus... på skoj...med det hjälper faktiskt till, att komma igång och se att det kan bli färdigt. Ha det bra//Anna

FRIDA sa...

Hej Anna!

Jag tycker också att det känns konstigt att fråga utomstående om faktauppgifter. jag skrev ju till rikspolisstyrelsen och det kändes verkligen som att jag gjorde något förbjudet.

Jag tror att det är jättebra att göra en framsida till sin bok för att visualisera sin dröm.

Stormhav är drygt 300 sidor.

Lycka till!

Kram Frida

Anonym sa...

Jag har en 14-åring som slutade med godis och läsk vid starten av höstterminen och som fram till jul gick ner 7 kilo. Som den sympatiska mor jag är så hängde jag på, dock utan viktförlust.
2 av hans kilon, och 1,5 kg nytt fett för min del, kom under helggluffsandet (där julmust/läsk banne mig utgör en hälsofara-oavsett fakesocker eller inte).

Alltså kör vi en termin till...sen kan vi kanske baka din kaka.

FRIDA sa...

Hej Åsa!

Bra jobbat! Det låter förståndigt. Själv har vi kört GI och också gått ner en del. Det var mycket lättare än jag trodde att dra ner på kolhydraterna. Jag försöker dessutom alltid ha något som jag själv bakat i frysen (typ dinkelmjölkakor med mörk choklad istället för socker) så att jag kan hålla mig borta från köpkakor och godis.

Otroligt duktigt att helt skippa sockret, jag önskar att jag hade sådan viljestyrka ;-)!


Kram Frida

Anonym sa...

Sockersuget släpper helt och hållet efter ett par veckor och vi fick tvinga i oss första lussebullen i mitten av dec. Men efter ett par sådana "tvångsbullar och lite must" så kommer suget tillbaka...hårt och rätt skoningslöst:)