söndag 11 januari 2009

Blodpaprika




Vi äter inte särskilt mycket kött (fisk och fågel ibland bara) och är därför mycket beroende av grönsaker. De senaste veckorna har paprikan varit svindyr och i går när jag handlade hade de äntligen sänkt priset. Gud vad bra, tänkte jag tills jag såg varifrån paprikan kom. Israel. Ett moraliskt dilemma följde. Kan jag köpa paprika från Israel? Grönsaker som förmodligen tom skördats under konflikten? Till slut kom jag fram till att det inte skulle spela någon roll om lilla jag bojkottade paprikan. Jag som kämpar för att lära mina elever att de kan påverka världen, att om de verkligen vill något så ska de stå för det. Nu skäms jag för min blodpaprika.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du kan köpa din grönsak, paprikabonden har säkert också en familj att försörja (tänker jag).

Erik sa...

Föll inte apartheid-systemet i Sydafrika på grund utav (eller tack vare) bojkott av sydafrikanska varor? Eller är det jag som är helt snurrig?

sarapersson57 sa...

Hej Frida! Har följt din blogg under en tid och tänkte att det var dags att lämna en kommentar.

Håller tummarna för dig och hoppas på att du ska få din dröm uppfylld! Du inspirerar mig ska du veta, för likt dig drömmer jag också om att bli utgiven författare.

Tills vidare får vi fortsätta drömma, skam den som ger sig!

Anonym sa...

åh vilken härlig blogg! jag drömmer också om att bli författare. har du skrivit klart något manus än? vilken/vilka gengrer har du riktat in dig på? kram!

Erik sa...

Haha

Jo, sant sant, men så länge det är okej att tycka det är bra det Israel gör gör det inget, tror jag i alle fall.

Jag har vilket fall för mig att människor man pratar med på gräsrotsnivå (samma som generellt ogillar invandrare och jämställer homosexualitet med våldtäkt) tycker rätt illa om det där.

Nytt inlägg publicerat precis. Hoppas inte allt för många människor läser det, då bilden jag har i inlägget kanske inte är helt okej.

kram
Eroll

FRIDA sa...

Hej!

Åsa. På ett sätt håller jag med dig. Det är ju inte säkert att just den bonden är för den väpnade konflikten och alla attacker.

Erik, du har förmodligen rätt.

Sara. vad roligt! Du är jättevälkommen. Det är rätt roligt att kunna dela drömmar, upplevelser och planer med någon.

Josefine, tack! Jag har skrivit färdigt två manus. Det första fick fantastiskt kritik av ett stort förlag. De ville läsa mer av mig och därför skrev jag färdigt mitt andra manus "Stormhav". Förlaget gav nästan ut det, men i sista stund ångrade de sig eftersom min stil påminner om andra författare de redan har. Nu jagar jag nya förlag med ljus och lykta. "Stormhav" är en deckare men jag har även synopsis till en ungdomsroman och en kärleksroman.


Kram Frida

Anonym sa...

Åh, hoppas verkligen att du lyckas uppfylla dina författardrömmar, också jag har ett författarintresse!

FRIDA sa...

Hej Marie!

Vad roligt. Jag ska kolla in din blogg!


Kram Frida

FRIDA sa...

Sara, Josefine och Marie,

Kan ni inte berätta om era författardrömmar? Har ni några färdigskrivna manus eller håller ni på och skriver något just nu? Vad heter era böcker, vad handlar de om och vilken genre/genrer är det? Vad har ni för mål med ert skrivande?

Jag vill veta ;D!


Kram Frida