måndag 26 januari 2009

Sugen


Jag är otroligt sugen på att lägga ut första kapitlet av Stormhav på bloggen. Vet någon om förlag kan se det som en anledning till att inte ge ut en bok?

15 kommentarer:

Karina författar sa...

Ja, ja, gör det! Jag vill läsa!!! Är så himla nyfiken!

Fast jag törs inte svara på vad ett förlag tycker om det...

kram
Karina

Simona sa...

Jag vill oxå läsa!

Men jag har inget svar. Tror dock att ett eller ett par kapitel kan vara ok, kanske t.o.m till gagn.

Malin, Costa brava sa...

de e säkert ok, men om du e osäker så maila de till några som vill läsa istället. te x JAG! :)

Sofia sa...

Jag har inte heller något svar - men det kan ju inte vara ngn nackdel - förutsatt att första kapitlet är så bra att man bara vill ha mer... :) Känner du till Ola Lauritzons projekt i samarbete med Piratförlaget? Kommer inte ihåg vad det heter - men modiga kan lägga upp texter/kapitel som läsarna får ha synpunkter på /rösta om. Priset är just en utgivning genom Piratförlaget. Kanske värt för dig att titta på? Du kan säkert Googla fram info. Lycka till! Heja dig/Sofia

emm sa...

Åh ja Frida! Jag vill också läsa. Tyvärr vet inte jag heller hur förlagen ser på det hela.

Simona sa...

Neej, jag har tänkt nu. Ett smakprov bör vara HELT ok. Kanske du kan sluta med en maffig cliffhanger? Dessutom tror jag att en publicering kan få en att se med fräscha ögon på sin text.

Publicera!

Kram

Frida sa...

Hej alla!

Tack för era uppmuntrande kommentarer. Jag vill så gärna publicera ett smakprov av boken. Jag funderar på att lägga ut första kapitlet. Dock är det väääldigt läskigt. När man skrivit en hel bok känns det ju konstigt att bli "bedömd" på ett kapitel. Dessutom är mitt första kapitel inte särskilt representativt för resten av boken - vilket jag inte kan förklara mer än så utan att avslöja för mycket.

Ahhh. Vad ska jag göra?

Jag har tittat på "kapitel 1", men det kändes inte som rätt forum för mig.

Emm, har inte du tidigare erbjudit dig att korrekturläsa?

En stor del av mig vill så gärna att fler ska läsa boken. Framför allt behöver mitt självfötroende ett "boost" och det hade varit så otroligt skönt att höra någon säga att de tycker om boken.

Samtidigt är det ju fruktansvärt smärtsamt att skicka iväg manuset, särskilt till någon man inte känner. Tänk om ni hatar den? Usch, vilken skrämmande tanke.

Kram Frida

Frida sa...

PS. Nu förstår jag hur modiga alla som publicerat sina böcker på "kapitel 1" är. Där är man ju helt oskyddad från icke-konstruktiv kritik och elakheter. DS.

Kram Frida

Malin, Costa brava sa...

Ja var på kapitel 1 i ett par veckor, men fick nog mer neg kritik än pos, så jag gick ur. Förlorade liksom hela skrivlusten efter det. Så nu byter jag mitt manus med andra som ger sitt till mig och då kan man nog ta kritiken bättre. Både pos o neg. Jag har bytit med helt olika stilar än mig själv, det tror ja e bra. så om du vill...

Hexmaster sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hexmaster sa...

Eftersom min bok började som en hemsida fanns alltihop ute på nätet, långt innan det trycktes rentav. Det var aldrig några som helst problem. Snarare tvärtom, eftersom jag redan fått så många kommentarer och korrigeringar den vägen. (Det är en fackbok.)

Anonym sa...

Hej Frida!

Självklart ska du publicera första kapitlet. Vi är alla så nyfikna. Jag läser gärna ditt manus och ger feedback om du vill.

Mario

Frida sa...

Hej Hexmaster!

Tack för den informationen. Vilket förlag blev du utgiven hos?

Frida

Frida sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hexmaster sa...

Forum.

Den absolut enda kommentaren jag fått var högst informell, under samtal med någon ur personalen; hon tyckte att smakprov vore OK, men inte hela boken!? - Tyckte hon. Inte jag. :-)

Men det var en av de första frågorna jag ställde till förläggaren. Som gjorde helt klart att det inte var några problem alls, snarare tvärtom - som marknadsföring, eller korrigeringar som sagt. Vilket stämde bra.

Förresten har ju tjuvlyssnat gett ut två böcker på Känguru, det är väl enbart hemsidesmaterial. Finns säkert ett par exempel till.