fredag 20 februari 2009

Rosa skum


Jag borde skriva! I stället övervakar jag mina nya purpurfärgade gardiner som snurrar runt i tvättmaskinen. Visst är det rosa skummet fint?

PS. Det här är också konst. DS

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig färg. Tur att du inte slängde i några vita strumpor.

Hi hi.

Kram Lilla My

Lina sa...

Jag håller nästan jämna steg med dig idag ;) Har skrivit färdigt det inledande kapitlet til romanen. Dessutom ska även jag färga tyg med en liknande kulör. Det är ett sofföverdrag som ska gå från beige till lila är det tänkt, men det får bli morgondagens projekt. Håller med dig om IKEA. De visste vad de gjorde när de planlade varuhusen. Inget man avverkar på en fikarast precis. Kram, Lina

Simona sa...

Hej Frida,

en tanke slog mig.

Förstår ju att du har ambitioner med ditt skrivande. Och det är viktigt.
Men att dra in pengar medan man väntar på genombrottet är oxå kul.


Jag sålde en novell idag, min tredje, till en veckotidning. Det är kul som 17 att dra in en slant på sitt skrivande, även om veckotidningsnovellerna inte har nån status.


Jag gick en kurs i höstas, på Skrivarakademin och det var hur kul som helst.


Ett tips från en som delar drömmar med dig och många andra.


Kram och trevlig helg
Simona

Frida sa...

Hej!

Lina, bra jobbat. Det är alltid kul när början på en bok tar form. Berätta hur det går med färgandet. Jag har alltid varit väldigt rädd för att prova sånt där.

Simona, vad kul med novellerna. Jag har aldrig ens tänkt att det går. Hur gör du, skickar du bara in det du skriver till tidningar eller söker de efter särskilda berättelser?

En skrivkurs är en jättebra idé. Just nu har jag så fullt upp, men kanske hade det varit något för framtiden.


Kram Frida

Simona sa...

Hej Frida,

kurserna ges även på distans -men jag unnade mig att sätta mig i skolbänken för första gången på 10 år och göra nåt som bara var njutning. Kursen varade bara 2 helger, så det var helt överstigligt. Utan kursen hade jag nog dock aldrig fått nåt sålt - det är ett eget universum och det krävs att man känner och tycker om sin publik (läsarna) för att det ska bli bra.

Efter att jag hade gått kursen skickade jag in två noveller. Den ena refuserades, den andra sålde jag på stört. Och resten är - som man säger - historia. I och med att jag sålde en novell så hade jag dessutom betalat kursen.

Så, hur man än ser på saken, så har jag fått pengar för saker jag skrivit.

Tänkte att detta skulle passa dig, faktiskt. Man får användning för alla sina idéer som har "blivit över" och man blir publicerad. Tidningarna kommer ut en gång i veckan och har över 100.000 läsare.

Per vecka.

Det du.

:-)

Kram

Anonym sa...

det där ser ut som en komage eller en livmoder på fel kurs. hmm... konst ska ju uppröra, så ja det är väl konst!

Frida sa...

Wow Simona, det låter ju helt fantastiskt! Jag blir genast jättesugen och ska nog försöka få ihop en novell eller två ;D. Vad hette kursen du läste?

Stina. Kanske är det en mördare som försöker tvätta bort blodet från sina kläder.


Kram Frida