fredag 20 februari 2009

Jag är något på spåret
Björn Hellberg talade direkt till mig när han sa att man som aspirerande författare inte ska ge upp. Tydligen har även Wilhelm Moberg refuserats en hel del innan sitt stora genombrott. Googlar man honom så står det att Moberg förde anteckningar över sina refuseringar.

Hade tekniken funnits skulle Moberg bergis ha haft en blogg ;D!


PS. I dag har jag inte skrivit särskilt mycket. Jag hade en smärre manuskris som berodde på strukturen. Jag vet helt enkelt inte exakt vad som kommer hända i romanen och det känns väldigt läskigt. Efter att jag läst färdigt de sista kapitlen i "Låt mig sjunga dig milda sånger" så känns det något bättre. En bok måste inte ha ett dundrande slut med exploderade helikoptrar.

I dag:
Ord 9 817

4 kommentarer:

Anonym sa...

Frida, darling, jag måste fråga. Har du skrivit 9800 ORD idag?

Jag lämnade just ifrån mig en text som jag jobbat med hela veckan. Den var på 1500 ord.

Är du så snabb? Jag får nästan ågren.

Kram
S

emm sa...

Haha... Lite roligt att du bloggar om det nu. För jag tänkte på dig när Hellberg sa det! :)

Anonym sa...

vad skönt att se att du skrivit idag, men vi saknade dig på tjejträffen. var en kul kväll med bjudshots, sextiotalsdans och påträffande av gamla ex (martin risberg om du kommer ihåg). :)

Frida sa...

Hej!

S, nej jag skriver upp hur långt jag kommit med boken. Det betyder alltså att jag nått till 9 800 ord ;D! Någon måtta får det ju vara!!!

Emm, vad roligt att du tänkte på mig. Jag borde kanske skicka ett mail till Hellberg och fråga om han vill bli min mentor.

Stina! Vad kul att ni hade så roligt! Jag har var helt fast i min karaktär i går och gick runt och deppade över mitt "tragiska liv" så jag hade nog inte varit till någon större nytta.


Kramar Frida