tisdag 17 mars 2009

Det dröjer...


Jag har som sagt ett par manus ute just nu och det faktum att det dröjer försöker jag se som något positivt.

Manuset måste ju ha tagit sig förbi lektörer vid det här laget och kanske tom en och en annan förläggare. Det verkar som jag är dömd att vara den skribent som når utgivningsmöten, men som inte kommer vidare. Egentligen är ju inte det fy skam på första försöket, men ändå. Jag hade gärna nått ända fram ;D!

Det finns inget som motiverar mig mer än att läsa Camilla Läckbergs blogg. Jag vet att jag tjatat om detta förut, men Camilla personifierar min dröm. Hon försöjer sig på att producera böcker och skriver för en tacksam och trogen läskrets som inte ställer omöjliga krav. Dessutom har hon marknadsfört sig som en vanlig Svensson som hade tur och att det som hände henne i princip kan hända vem som helst.

Kanske är det just det som attraherar mig. Camilla har plockat ner författaren från piedestalen och bevisat att det inte handlar om en ouppnålig konst utan snarare om ett hantverk som man kan träna sig i.

Trots denna insikt är det ändå något magiskt över skapandet av böcker.

Min stora dröm är att få se framsidan till en bok jag skrivit genom ett skyltfönster i bokhandeln. Delar du den med mig?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gissa om jag gör :)

kram
Karina

Frida sa...

Åh Karina. Jag är så glad för din skull. Du kommer snart att få uppleva det där alldeles fantastiska. Lova att dela med dig och berätta hur det känns.

Kram Frida

Mokzan sa...

Japp å snyggt omslag ska det va...=)

Malin, Costa brava sa...

För mycket undrar jag ibland. Vad är man villig att göra för att nå dit? (HAR MAILAT DIG)

Frida sa...

Eller hur Mokzan?

Jag har redan gjort flera förslag på framsidor till mina böcker...;D!
Bara så ni vet alla förläggare, jag är REDO!

Malin, gud vad spännande. Jag svarar så fort jag kan.

Kram Frida