tisdag 24 mars 2009

Ilskepromenad


Jag har precis kommit tillbaka från en ilskepromenad och lite ilskeshopping. Jag tänkte ladda upp ett bildbevis, men orkar inte. Det blev en hel del sockerhaltiga produkter.

Jag har haft en fruktansvärt stressig dag som oturligt nog ligger mitt i en jättestressig vecka. När jag är riktigt stressad blir jag arg. Ofta riktas denna ilska mot de saker som gör mig stressad (överraskning...).

I bland undrar jag om det bara är jag som är så här stressad hela tiden eller om även andra har det så. Hur ofta är ni stressade och vad beror det då på (och nej, stress över vem som ska vinna Robinson räknas inte).ILSKEMUSIK FÖR ALLA SMAKER

Rock
Bullet with butterfly wings - Smashing Pumpkins

Country
I'm not ready to make nice - Dixie Chicks

Pop
Stronger - Sugarbabes

4 kommentarer:

Maria sa...

För några år sedan var jag stressad jämt. Jag var mellanchef på ett mindre företag och fick alltså försöka tillfredställa både min chef och de under mig. Kraven var höga (särskilt från mig själv kanske) och dagarna långa. Det höll inte i längden.
Så jag sa upp mig, tog ett jobb med kortare arbetstid och flyttade ut från stan. Nu är jag lite fattigare, men mycket gladare. Och så blir jag inte längre arg för småsaker. ;-)

Jag förstår om du är stressad. Du verkar alltid ha tusen järn i elden och massa idéer och manus som du arbetar på. Jag är säker på att du inte är ensam. Jag tror att de flesta kvinnor i 20-, 30-, 40-årsåldern är stressade nu för tiden. För det är så mycket vi numera kan göra, även om vi måste kämpa dubbelt så hårt som männen för att få det.

Stress kan ju vara bra, men bara till en viss gräns.
Har du tid att bara ta det lugnt ibland? Ta ett bad en hel timme med en go bok?

Glöm inte bort dig själv bland dina drömmar. :-)
Kram Maria

Anonym sa...

Stressad var mitt mellannamn på förra jobbet. Det var inte bra, inte alls. Arg är bara förnamnet. Vad efternamnet är vet jag inte, men ett arg-låt-tips kan jag ge dig:
Peaches - Hot rod och Rock show. Arga tjejer med högljudda musikinstrument. Ger mig samma styrka som Survivor gav mig på gymnasiet.

Simona sa...

Jag är stressad jämt. Avskyr det. Det ironiska är att jag jobbar med stress.

:-)

Men livet går bara inte ihop. Tiden räcker inte till. Träning är det enda som hjälper mot stress egentligen. Det och sömn förstås. Och att göra roliga saker.

Se där, tre saker som jag inte hinner med.

Å andra sidan kunde jag hänga på bloggar lite mindre, så...

Kram
syster - i - stress

Frida sa...

Hej!

Tack för att ni delar med er av era erfanreheter och insikter!

Egentligen är ju stress helt sjukt. Åh vad jag önskar att jag bara kunde vara sådär lugn som vissa är, rycka på axlarna och säga "det ordnar sig" eller "det gör jag imorgon". Det verkar ju klara sig trots att de inte är stress-duktiga.

Jag ska börja träna på att strunta i att göra måsten. Varje dag borde man skippa minst ett måste och göra en rolig sak som gör livet värt att leva. Eller hur?

Jag ska nog skaffa en "saker som gör en glad lista" att använda som inspiration när man är stressad.

Eftersom vi var dåliga i helgen så har vi inte dammsugit sedan förra helgen. Jag sa det! Ha. Och jag skäms inte. Nej då. Nu ska jag planera något roligt att göra efter jobbet.

Kram Frida