onsdag 25 mars 2009

Min halal-affärJag har alltid gillat halal-affärer. I London bodde jag på Edgware Road, ett område med mycket araber. Där fanns det underbara halal-affärer med billig och exotisk mat. Jag som på den tiden var sjukt fattig brukade t.ex. köpa 3 hinkar yoghurt för 1 pund som räckte i minst 1 vecka.

Som tur är finns det även en halal-affär i Lund (jag tror iaf att det är halal, använder jag det fel?). De har de bästa grönsakerna i staden!

7 kommentarer:

Sara sa...

Håller med dig Frida! :D

Handlar alltid frukt och grönt på halal-affären i mitt kvarter. Det är dyrt med mat i Oslo, då är det tur att man kan hitta nyttig mat till fyndpris!

Hexmaster sa...

"Halal" avser något som är tillåtet enligt islam (motsatsen är "haram"). Här är det oftast maten som avses, som slakten. Jag vet inte om muslimer som har affär enbart får sälja sådant som är halal.

Ett relaterat uttryck är tph = turken på hörnet. Måhända är det ungefär lika korrekt som halal-affär (nej, jag vet inte).

Lina sa...

Åh vad jag önskar jag hade tillgång till något sådant (det är en av sakerna jag saknar sen jag flyttade från Sthlm). Här finns bara ICA, ICA och ICA! Måste åka 5 mil (Borgholm) för att hitta någon annan mataffär än ICA! Däremot har vi ju det bra på sommaren, med fiskhandlare i hamnen och gårdsbutiker som säljer härliga grönsaker och jordgubbar. Men på vintern! Suck! Ska till B-holm imorgon och hamstra! Och laga en sprucken tand...aj! Kram, Lina

Frida sa...

Hej!

Sara, det ä verkligen toppenbra priser. Sedan kan man ju oroa sig för om de som arbetar i butiken har någon pensionsfond osv.

Hexmaster. Jag vet vad halal-slakt är men jag vet inte hur begreppet fungerar när det gäller frukt, grönsaker och mejeriprodukter. Har du någon aning om det?

Aj Lina. Lycka till med tanden. Det är trist när an bara har ICA att välja på. De kan ju vara rätt dyra...

Kram Frida

Hexmaster sa...

Få se;
http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_dietary_laws

Gris, blod och alkohol kommer inte på fråga, som vi vet. Det kan ju även ha följder som att man inte får använda gelatin från fel sorts djur.

I övrigt ser jag just ingenting om andra sorters mat. Så om de är billiga och bra på grönsaker eller yoghurt har det nog inget med halal-stämpeln att göra. Gissar jag.

Simona sa...

Frida!

Du som gillar kärlek, vill du inte hälsa på i

www.chicklithuset.se?

Kram
Simona

Frida sa...

Hej Simona!

Tack för tipset.

Kram Frida