tisdag 7 april 2009

Dubbla slag


Nu har jag läst färdigt Dubbla slag av Malin Persson Giolito. Den var jättebra och kan varmt rekommenderas. Dubbla slag är en sådan där bok som man bara försvinner in i och allting runt omkring en upphör att existera. Jag gillar det! Bra jobbat Malin!

Jag tyckte att det var särskilt spännande med metaspåret. ha, ha, ha. De flesta författare brukar väl inte ge sig själva en känga (även om den var sarkastisk), eller? Det var verkligen en rolig detalj.

Jag håller absolut med alla recensenter som hyllat språket. Boken är verkligen välskriven och jag ser fram emot nästa alster!.


Nu ska jag ge mig på Norwegian Wood av Haruki Murakami som min nya bokcirkel läser. Jag blev inbjuden till en bokcirkelgrupp och kunde inte riktigt säga nej. Gruppen består av ca. 15 andra språklärare på min skola och träffarna räknas som fortbildning (och det är inte ofta man får dricka vin på sin fortbildning så ni förstår säkert varför jag gick med).

Det är verkligen spännande att vara med i en grupp som man inte riktigt tillhör (de flesta arbetar på en annan avdelning och har jobbat tillsammans i många år). Jag är yngst och vågar knappt öppna munnen (den samlade kunskapen i den här bokcirkeln är enorm, jag tror att flera stycken har doktorerat och var och varannan medlem har publicerat diktsamlingar eller läroböcker).

Jag har funderat på att, när det blir min tur välja, ta något extremt opretto för att se hur de andra reagerar. Kanske blir det en Harlequinroman eller något av Läckberg eller Haag (ha, ha, ha. Det kommer jag aldrig att våga). Eller varför inte utmana ödet och trycka upp mitt eget manus och dela ut (snacka om seppuku).

Jag har nog en typ av ticks, ungefär som när man är i kyrkan och inte får svära. Jag måste tänka på något otroligt obehagligt att utsätta mig själv för och sedan fundera över konsekvenserna.

Nu är det nog dags att sluta för i dag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Yes! Ta din egen bok!! Undra om det skulle bli några hätska (stormiga?) diskussioner om Fredrika Storm... :)

Btw, seppuku? No comprendo.

Tack för igår förresten! Lika trevligt som alltid att träffas!

Simona sa...

Frida! Vad sägs om Fay Weldons senaste? Hon är ju en spännande författare och det finns alltid saker att diskutera. Du kan få några citat av mig att slänga dig med...

Fay Weldon delar in böcker i fyra kategorier:
Bad Bad books - böckerns om är så dåliga att man inte orkar läsa klarta dem.
Good Bad books, inte "fina" böcker men man sträckläser dem ändå; många bestsellers hör hit.
Bad Good books; "fina" böcker som man "ska" läsa men som är SÅ tråkiga. Och pretentiösa.
Och Good Good books, de bästa och mest sällsynta.

Fay undervisar i kreativt skrivande i London (Tänk om man fick vara med på en sån kurs!), hon lär sina studenter att undvika adjektiv och adverb och att träna på att skriva en hel mening istället för ett enda ord när de ska beskriva något.

Hon älskar Janssons frestelse. Hennes man är galen i vikingar.

Kram
Simona

p.s Boken heter "En Styvmors dagbok"

Frida sa...

Hej!

Stina, snacka om ballsy. Nu ska jag säga något jättedumt, hade jag varit kille så hade jag säkert inte tvekat och delat ut "Stormhav" bara sådär.

Seppuku = självmord.

Tack själv, det var jättetrevligt!

Simona, tack för tipset! Jag är jättenyfiken på Weldon och har faktiskt aldrig läst något av henne. Har du hunnit klämma "En styvmors dagbok" ännu och i så fall, vad tyckte du?

Kram Frida

Simona sa...

Neej, jag har bara läst introt till En Styvmors Dagbok. Jag är så inne i mina Romance, så det blir inget annat för tillfället.

MEN, du skulle kunna ta Stormhav med vinklingen att du vill ha kloka människors uppfattning om den.

Nu måste jag bygga lego, tydligen

Kram

Frida sa...

Hej Simona!

Att utmana en grupp superintellektuella och mycket kritiska kvinnor är nog mer än en skör, aspirerande debutant kan klara av.

Jag har blivit väldigt sugen på att läsa något av Weldon. Hon hamnar på min läslista!

Kram Frida

Anonym sa...

Tack snälla Frida! TACK för den fina recensionen! Många kramar! Malin Persson G