torsdag 7 maj 2009

Ska jag eller ska jag inte?


Förlaget bad att få X antal veckors betänketid och nu har dubbelt så lång tid gått. Jag förstår att det är en lång process att anta ett manus och att man inte bara kan knäppa med fingrarna och ha det gjort.

Samtidigt vill jag ju inte att förlaget ska glömma bort att jag finns.

Vad tycker ni jag ska göra?

A) Skicka ett mail och fråga hur det går.

B) Vänta tills förlaget hör av sig
(vilket iof inte gör mig något så länge de hör av sig innan jag fyller 30 ( red. anmärker 368 dagar kvar))

C)Dra igång ett PR-jippo för att övertala förlaget att de ska ge ut "Stormhav" (jag kan spela in en egen reklamfilm, skicka blommor, eller som jag tidigare föreslagit, skicka en tårta formad som en ko med texten "jag är er nya kassako" på).

15 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Den sistnämnda såklar! Ingen kan motstå en sådan passning:)

Anonym sa...

Maila och höra hur det går. Jag fick vänta drygt ett halvår på att få ett ja. Så att det drar ut på tiden kan ju ändå vara positivt. /Kram M.

Mokzan sa...

Jag hade valt det mer "lågmälta" alternativet alltså A ;o), det är väl inget konstigt i att man hör av sig och undrar hur det går. Det ändrar ju inte deras uppfattning om din bok, dom tänker ju knappast -vilken jobbig människa som ringer och frågar, vi dissar hennes bok. Förmodligen beror dröjsmålet på att dom är intresserade och blandar in fler personer för bedömning osv, heja dig!

Maria sa...

Aha, grattis i förskott då! På söndag blir det va?

Jag tycker du ska ringa och fråga. Om de inte håller vad de lovar, så har du rätt att fråga vad som händer, varför det dröjer. Om de på något sätt tycker att det är konstigt, är det nog inget förlag du vill jobba med i alla fall.

Lycka till!

Anonym sa...

Jag tror anbsolut inte det sistnämda - troligen för att så många redan håller på så.

Hexmaster sa...

Definitivt A. Om ett utlovat besked inte kommer.

"Betänketiden" gissar jag är ett utgivningsmöte som planerats in. Om de tagit upp boken där så bör det vara avgjort.

Jenny sa...

Ko-tårtan är ju ett fantastiskt roligt förslag :-) Gör det om det känns rätt! Annars skulle jag ringa och fråga - ett mejl är så lätt att bara låta bli att svara på.

Frida sa...

Hej alla!

Tack för era kommentarer.

Jag ska kontakta förlaget i nästa vecka. Jag tror faktiskt att jag fegar och skickar ett mail, fast det hade varit roligt med en tårta. Jag ska fundera på det över helgen.

Åh vad spännande.

Kommer ni på fler idéer/tips på hur jag skulle kunna övertala dem så får ni gärna kommentera.

Kram Frida

Frida sa...

Maria!

Tack. Japp, på söndag smäller det (vad nu det kan betyda).

Kram Frida

Simona sa...

Frida - jag har från säker källa att förlag ÄLSKAR mutor - gärna ätbara. Tror dock bara att det ökar sannolikheten för att de läser ditt manus, inte att de ger ut det.

Mejla mejla mejla.

Anonym sa...

Hej Frida!

Jag har läst din blogg ett tag och är i nästan exakt samma situation som dig. Skrev deckare, fick ett utlåtande från stort förlag, bearbetade länge, skickade in igen, nu väntar jag och väntar och väntar. Letade på din blogg efter en mailadress till dig men hittade ingen. Kan jag maila dig?

kicki

Frida sa...

Hej Simona!

Ja, det känns tryggare att maila. Jag vet inte hur intresserade förlag är av en potentiell författares förmåga att marknadsföra sig själva. Om de överväger mitt manus kanske en liten PR-kampanj kan få dem att ta rätt beslut. Simona, har du någon personlig relation till någon på förlaget du tipsade mig om?

Hej Kicki!

Jag vet precis hur det känns. Jag har hemskt gärna mailkontakt med dig. Om du lägger din mailadress i en kommentar så kontaktar jag dig!


Kram Frida

Simona sa...

Hej Frida, pinsamt nog minns jag inte vilket förlag det var. Jag misstänker att jag vet men vi kanske skulle kunna ta det över mejl?

Har du en mejladress du kan ge ut på bloggen?

Simona sa...

Äh, nu såg jag ditt svar till en annan.

Du kan mejla mig på: lovelitforfattare@yahoo.se

Anonym sa...

Hej Frida!

Här kommer min mailadress
kristina_eriksson@glocalnet.net

Kicki