torsdag 23 juli 2009

Förlag och pseudonym


Nu har jag gjort en lista med de förlag som ska få äran att läsa mitt nya manus "Arvtagaren" (;D). Jag prioriterar förläggarna som fortfarande funderar på "Stormhav", sedan kommer de som tackat nej till "Stormhav" men som sagt att de vill läsa mer av mig och sist de som jag inte tidigare har skickat något till.

Eller, ska jag skriva ett stöddigt skrytmail till de största chefsförläggarna, bifoga manuset och använda ett fingerat namn för att skapa lite dramatik?

Vad tror ni? Jag skulle kunna kalla mig för Steg Larson, Jan-Liza Mankell eller varför inte L-O Buster Ranelid?

Har ni några andra förslag på häftiga pseudonymer?


Hmm. Tåls att tänka på.

2 kommentarer:

Simona sa...

Jag tror på öppenhet - helt enkelt för att förlagen dränks i saker och ting. Syftet med ett följebrev ska ju vara att få dem bli nyfikna nog att börja läsa. Och de är inte jätteintresserad av en som person, utan man ska nog fokusera på manuset. Berätta nån kul detalj om dig och beskriv ditt manus så att DU skulle bli sugen på att läsa det. Undvik säga att det är "intressant" "spännande" etc etc, det ger ju ingen info. Kanske en "tagline"? Du vet, som i amerikanska filmtrailers. "Han har förlorat allt - nu måste han jobba som butler hos kvinnan han hatar" Typ.

Johanna Wistrand har ett inlägg på sin blogg som Mattias på piratförlaget skrivit - väldigt informativt.

Kram
Simona

FRIDA sa...

Hej!

Tack för tipset. Följebrev är sjukt svårt, särskilt om man redan varit i kontakt med ett förlag. Ska man presentera sig igen då eller? Jag försöker verkligen summera boken på ett bra sätt, typ som en "baksidetext".

Har precis varit inne på Adlibris och läst om andra spänningsromaner och deras summeringar är inte alltid så fantastiska som man skulle kunna tro.

På ett sätt är det lite lättare den här gången eftersom boken har ett klart och tydligt tema.

Kram Frida