tisdag 28 juli 2009

GLAD

Maken är hemma, detoxen är över och nya boken är nästan klar!

Nu väntar jag bara på att några nära och kära ska läsa den och förhoppningsvis är manuset tillräckligt färdigt för att kunna skickas iväg den här veckan.

Jag vill tacka alla som erbjudit sig att läsa boken. Det är verkligen jättesnällt av er, men jag är inte redo att lämna ifrån mig manuset till någon jag inte känner riktigt väl (vilket egentligen är rätt knasigt eftersom drömmen är att boken ska läsas av tusentals okända personer).

I väntan på feedback skissar jag på följebrev, vilket alltid är lika svårt.

Vad är det första man äter när detoxen är över? Glass såklart!!!

4 kommentarer:

Simona sa...

Hm. Glass efter detox - det är väl ungefär som min pizzabit efter Bodypumpen idag? -

Gott!

:-)

Hoppas det går bra med följebrevet - det är en konst i sig. En svår.

Om du skriver till förlag som varit uppmuntrande förut kanske du ska ta med citat från deras respons? De har väl svårt att minnas alla detaljer och då kan det vara bra att påminna dem, antar jag.

Men, vilken extremt bisarr värld detta är ändå, eller hur?

Mer glass åt folket! Eller pizza till mig dårå som tänder mer på salt än sött!

Kram
Simona

Anonym sa...

Hej Frida,

Jag skriver ocksa pa min forsta roman (pa engelska!), sa jag laser din blogg ibland och kanner igen mig. Detta ar det andra manuset jag jobbar pa, det forsta ligger fortfarande halvgjort, for jag insag att det kravdes sa mycket research och historien var for komplicerad for mig att beratta just nu sahar i borjan av mitt kreativa skrivande (ar fore detta journalist, "pensionerad" sen 10 ar tillbaka). Jag behovde "trana mig" med nagot lite enklare forst, sa jag har borjat ett nytt manus med en mycket enklare story och enklare berattarstil. Jag ar avundsjuk pa din kreativitet och hur enkelt skrivandet verkar vara for dig!
Samtidigt undrar jag lite hur du pa sa kort tid kan ha ett manus du kanner ar klart att skicka ut till forlagen... Jag har ju som vi alla last en massa intervjuer och bloggar av forfattare, och det som nastan alla verkar saga ar ju att ett manus tar sin tid att bli "fardigt". Jag tror det ar en jattebra ide att lata saker ligga ett tag, och lata folk man litar pa lasa och ge kritik, och sen ta sig till det som man tycker kanns ratt. Aven om det innebar att man skriver om. Fragan ar om det inte okar ens chanser att bli publicerad om man tar sig tiden att verkligen jobba pa manuset. Det kan ju bara bli battre, inte samre. Och har man en bra ide sa haller den pa lang sikt, det ar ju inte sa att den bra iden plotsligt ar en dalig ide efter nagra manader.
Och jag tror inte att det framst ar iden som gor att forlagen nappar, det maste vara valskrivet ocksa och sa "fardigt" som mojligt. Ville bara saga till dig att kann dig inte stressad med att skicka in manuset sa fort till en massa forlag. Jag vet hur jattegarna du vill fa en bok antagen (dar ar du inte ensam!), men sa kreativ och produktiv som du uppenbarligen ar (och ung!!), sa har jag ingen som helst tvekan om att du kommer att bli publicerad sa smaningom, aven om det tar lite tid.

Tant Brun sa...

Frida, jag skulle vilja ha din mailadress. Kan du inte skicka ett mail på auntiebrown@hotmail.com ?

Frida sa...

Hej Simona!

Pizza är ju gott. Vad ska man annars leva för?


Hej anonym!

Tack för dina tips och lycka till med boken! Om du känner för det får du gärna berätta vad ditt manus handlar om.

Hej Tant Brun!

Det ska jag göra.

Kram Frida