tisdag 11 augusti 2009

Alex Schulman


Är det inte underligt? För ett år sedan tyckte nog de flesta väldigt illa om Alex Schulman. Han framstod som en otroligt barnslig, elak, egocentrisk person, känd pga sin pappa, som utnyttjade sin mediaröst för att kränka andra människor och ge illvilliga kommentarer. Allting han gjorde var som en bilolycka, trots den beska smaken i munnen gick det nästan inte att vända bort blicken.

Men så händer något. Alex Schulman separerar från Katrin, skriver en bok om sin pappa och får barn.

Och plötsligt så är han inte längre så farlig. Med ens verkar allt som hänt vara förlåtet.

Hur är detta möjligt? Har människan en inbyggd vilja att älska och förlåta (och i så fall, hur förklarar man då t.ex. rasism?)

Jag, som tidigare verkligen inte tyckte om honom, gillar nu att läsa hans nya blogg som är fylld av värme.

Vad säger ni? Har er bild av Alex Schulman förändrats?


Bilden är tagen från expressen.se.

4 kommentarer:

Gunilla sa...

Jag kunde inte ha skrivt det bättre själv, har precis samma uppfattning om Alex som du, från att ha varit en "buse" i trotsåldern, så har han mognat och blivit en ödmjuk människa, och utnyttjar sitt sätt att skriva och berätta på ett underbart sätt.

Gullig blogg hade hade idag, skall nog lyssna på hans sommarprat idag :)

Maria sa...

Alex har blivit bättre och bättre på sitt skrivande. Helt klart. Jag älskar honom. Min mamma - som är 58år - är lika galen i honom. Hon läser också hans blogg varje dag och beställde hans bok signerad =)

Jag önskar dig all lycka till med dina bokmanus och håller tummarna för en snar utgivning. Jag kommer definitivt att läsa dina böcker. Jag är en riktig "deckarnörd" och det jag läste bådade gott.

Mvh Maria

Åsa Hellberg sa...

Vi väljer alla vilken sida av oss vi vill visa, och han som många andra har väl insett att den mjukare är betydligt mer attraktiv.
Tur, för den klär honom.

Kram Åsa

Anonym sa...

Hans sommarprat var verkligen en höjdare. Lyssna på den ni som missat, den ligger fortfarande ute!

Btw, eftersom jag är så sen med att läsa dina inlägg så kommer nog ingen annan är du att läsa denna kommentar. Finns det ingen funktion på Blogger där man ser senaste kommentaren? Så kan man hålla lite koll också på om du kommenterat efter min kommentar? Vore utomordenligt praktiskt och ganska pedagogiskt också :)