måndag 17 augusti 2009

Spänning


När jag bestämde mig för att försöka skriva en spänningsroman istället för en deckare så var det första jag gjorde att hitta ett bra ämne.

Jag satte mig ner och funderade över vad som får mig att gå igång. Vilken rubrik på Aftonbladets hemsida hade fått mig att krypa ur mitt eget skinn? Vad tycker jag är tillräckligt intressant för att kunna skriva en hel bok om?

När jag väl kom på vad Arvtagaren skulle handla om började jag göra research så att jag kunde skapa en så realistisk story som möjligt.

Jag är inte den första som har skrivit om det här ämnet, men när bilden av en berättelse börjar ta form i huvudet skriver historien sig nästan själv och förhoppningsvis innebär denna process att mitt manus utvecklas till något unikt.

Vad som än händer så har jag haft väldigt roligt när jag skrivitArvtagaren. Tänk om någon annan kunde få lika roligt av att läsa den!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Frida!

Jag vill läsa den och ha roligt ;D.

Kram Anna

Åsa Hellberg sa...

Frida, vad är skillnaden på en spänningsroman och en deckare?
Jag är rätt genre-omedveten och behöver hjälp med att reda ut begreppen:)

Kram Åsa

Frida sa...

Hej Åsa!

Jag är ingen expert, men för mig handlar en deckare framför allt om polisarbete, medan en spänningsroman kan handla om precis vad som helst (dock är ju ofta ett mord inblandat).


Jag tror dock att det finns en del författare som skriver om fiktiva polisutredningar, men som inte tycker att "deckare" låter tillräckligt fint och därför kallar sina böcker för "spänningsromaner".

Det här är dock min högst personliga tolkning!


Kram Frida

Åsa Hellberg sa...

Tack!