måndag 28 september 2009

Vegetarisk köttfärssås





med svarta oliver och en skvätt grädde ska jag äta till middag.

Vad ska ni äta/har ni ätit?

5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Makaroner, kelda ostsås och strimlad skinka. Jag har också grädde i mina ickvegetariska köttfärssåser. Just det kan jag faktiskt laga:)

Malin sa...

Linssoppa med morötter och curry. Din vegetariska köttfärssâs ser väldigt god ut! Kan man kanske fâ receptet? Vad hungrig jzg blev nu bara för det :-)

Kram
Malin

FRIDA sa...

Hej Åsa!

Låter gott. Tänk vad härligt det kommer vara i framtiden då köket hälsar en välkommen och sedan ger två, tre menyförslag så man slipper tänka!

Hej Malin! Gud vad gott. Jag är inte särskilt vass på linssoppa även om jag tycker det är gott. Jag provade att laga det en gång och det smakade mest geggigt.

Jag tar gärna emot tips på hur man lyckas med sin linssoppa!


Vegetarisk köttfärssås:

Hacka och stek lök i olivolja.
Tillsätt alla grönsaker du vill (t.ex. paprika, squash, riven morot (gör såsen mer köttig), vitlök) och sedan quornfärs. Stek på låg värme tills allt börjar mjukna. Salta och peppra. Tillsätt en burk krossade tomater. Låt puttra på låg värme. Smaka av med kryddor, chillisås och ev. grädde.

Lycka till!


Kram Frida

Malin sa...

Hej igen Frida!

Gud vad gott det verkar ditt recept! Jag fâr nog göra det utan quorn dock eftersom det inte finns i Frankrike. När det kommer till mat & vissa ingredienser saknar jag ibland Sverige enormt mycket.
Recept Linssopppa (frân Tasteline)4 pers, 15 minuter

2msk olja
2st gula lökar
3dl röda linser
1msk curry
4st morötter
2 tärningar grönsaksbuljong
1,7 l vatten
salt, peppar, lagerblad

Skala & strimla morötter fint. Finhacka & fräs löken & de strimlade morötterna tillsammans med curry i oljan.
Skölj linserna & tillsätt dem.
Tillsätt vatten, buljong & lagerblad & lât koka ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.Jag mixade soppan lite grann med en stavmixer sâ att det blev lite tjockare. Att ha lite örtsalt över är ocksâ gott.
(Allt gâr bra att frysa)

Kram
Malin

FRIDA sa...

Hej Malin!

Tack, det ska jag prova.

Kram Frida