onsdag 18 maj 2011

Filmmanus?

Mer än en gång har jag fått som feedback från förläggare att mina manus skulle bli utmärkta filmmanus om de skrevs om. Jag tror att detta har att göra med att jag är mycket visuell och "ser scenerna" framför mig när jag skriver. Dessutom brukar jag vara bra på att med hjälp av driv och tempo föra historien framåt och bygga upp spänning.

Vad jag vet att jag behöver bli bättre på är att låta karaktärerna fundera och filosofera mer så att bilden av dem fördjupas. Överlag tycker jag att det är svårt att avgöra hur mycket av olika ingredienser som behövs, dvs hur mycket mer ska den här karaktären fördjupas, hur mycket mer dialog krävs osv. Det finns ju dock inga exakta mallar för hur en bra bok ska se ut och om det är något som en förläggare kan hjälp till med så är det väl just den här typen av råd ;-).

5 kommentarer:

Sara sa...

Jag har precis motsatt problem! Jag älskar att gå in i karaktärerna och beskriva hur saker känns och hur de tänker, men dålig på att berätta händelseförlopp med spänning och driv.

FRIDA sa...

Vad lustigt! Vi borde kanske ha kurs med varandra ;-)!

Kram Frida

Sara sa...

Haha, ja, det vore nåt! Jag får ju så mycket pepp och tips av dig redan, via bloggen. Får kanske börja blogga jag med, så att jag ger någonting tillbaka.. Kram!

Therese sa...

Jag håller med förläggarna - det jag läst av dig vore klockrent som film. (Fast jag gillar ju det som bok också förstås! :))

FRIDA sa...

Hej!

Tack Sara, vad roligt att du blir inspirerad!

Tack Therese, vad gullig du är ;-)!

Kram Frida