söndag 25 september 2011

Förebild
För först gången i mitt liv har jag fått signera en bok. Detta kanske låter som en lätt uppgift, men det är svårare än det låter.

Problem nummer ett, var ska man signera? På försättsbladet? På titelsidan?

Problem nummer två, vad ska man skriva? Räcker det med "till X från Frida" eller ska man formulera en mer personlig fras? Mycket nöje? Hoppas att du tycker om den? Eller ska man skämta lite och skriva "bränn efter läsning"?

Jag vet att detta är i-landsproblem, men ändå kluriga sådana. Som tur är har jag en förebild, Simona, som signerat sin bok "Överenskommelser" åt mig. Simona, jag hoppas att du gjorde rätt för jag följer ditt exempel!

7 kommentarer:

Kära Syster sa...

Nu blir jag nyfiken! Vad skriver Simona?! /A

FRIDA sa...

Simona skriver Romance och du hittar en länk till hennes sida i min blogglista. Hon blev antagen för två-tre år sedan och har inspirerat mig otroligt mycket.

Jag funderar på hur jag ska kunna ordna en signerad bok till dig. Har du redan köpt en, annars kan jag kanske skicka en signerad bok med min bror eller förläggare som du kan köpa i stället.

Kram Frida

Simona sa...

Klart jag gjorde rätt!

:-)

Kram!

maria sa...

Jag tänkte såhär. Nu när du och Pär Lernström ligger på samma förlag så är ni ju arbetskamrater, eller hur? Och då tänkte jag att du kanske kan fixa biljetter till årets idolfinal till mig? :)
Jag ska ta mig till bokhandlarna i växjö och se om jag kan hitta lite böcker! :) Kram!

Sara sa...

Hej Frida!

Jag har läst Charlotte Hassel nu, och tyckte om den. Den kändes mycket genomarbetad och autentisk, och jag tycker att det är fint att du ger en så mångfacetterad bild av hur kvinnorna kände och tänkte och hade det. Du problematiserar och skapar reflektion mitt uppe i den spännande och romantiska intrigen, och det är mycket bra tycker jag.

Dessutom måste jag säga att det är så roligt (för din skull) och hoppfullt (för min egen) att få hålla i en utgiven bok med ditt namn på efter att ha följt ditt arbete här på bloggen. (jag läser mycket även om jag inte kommenterar så ofta) Det uppmuntrar mig i mitt eget skrivande.

Så ett stort tack!
Kram
Sara

Kära Syster sa...

Åh nej, jag har inte fått ändan ur och köpt din bok än. Och Simona känner jag såklart till, jag trodde att hon hade skrivit något särskilt när hon signerade den åt dig. Jag ser så mycket fram emot att läsa Charlotte Hassel, Simonas Överenskommelser gav mersmak så det är så bra att ni är två som kan klämma ur er romantik i historisk miljö. Jag gissar att ni kommer att ha fullt upp båda två under en lång tid framöver att tillgodose intresset! :)

Men alltså, jag fattar inte varför jag fick för mig att du bor i Stockholm. Så knäppt.

Jaja...
Kram!
/Anna

FRIDA sa...

Anna: Aha! Vad Simona skrev i min bok. He he. Det är hemligt ;-). Jag ska höra med min bror om han kan ordna det en bokleverans.

Maria, självklart. Det fixar jag. Vill du ha backstage-pass också? Och middag med Bard innan finalen kanske? Säg bara till! Jag och Pär är nämligen mycket när vänner.


Kram Frida