torsdag 5 januari 2012

Här är jag

Hej alla!


Ville bara slänga in ett inlägg om hur det går med nya boken som har arbetsnamnet "Den Vita Frun".

Jag har skrivit ungefär 20%, vilket jag själv tycker är bra jobbat med tanke på allt som sker runtomkring mig (och jag hoppas att jag snart ska komma in i det där berömda flytet då historien bara rullar på av sig själv).

Mycket i början av processen handlar ju om att bygga upp strukturer för det som komma skall, vilket inte alltid är det lättaste. Alla namn, årtal och händelser ska hamna på rätt plats och i rätt ordning. Roligt är det i alla fall, även om jag måste stjäla tid för att hinna med.

Just nu filar jag på det jag har. Om en dryg vecka har jag deadline för material som ska kunna gå ut till bokhandlarna som provkapitel. Jag tänker skicka allt jag har till min förläggare och hoppas att hon hittar någonting som känns tillräckligt färdig.

Även i den här boken kommer jag ha två parallellhistorier och den ena är faktiskt nästan helt färdig! Den har även lästs av min alfaläsare (uttrycket är stulet från min debutantbloggkollega Oskar ;-)) och fått tummen upp! Skönt eftersom det alltid är nervkittlande att vänta på respons så här i förstadiet. Får man mycket negativ feedback är det ju lätt hänt att man tappat tron på sitt manus redan innan det är skrivet.

Det kommer förmodligen fortsätta vara ganska tyst på bloggen eftersom all "ledig" tid måste investeras i att skriva om jag ska han någon chans att bli färdig med boken så att den kan ges ut i sommar.

Jag hoppas att ni inte tycker att jag är alltför dryg som i stället postar recensioner. Det är ju en fantastiskt känsla att få sina första omdömen, särskilt då de är så positiva.

Då var det dags att återgå till arbetet. All work and no play som de säger.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Givetvis är det inte alls drygt att posta recensioner, det gör ju alla andra författare, så varför skulle inte du också få göra det :) Lycka till med skrivandet!

Åsa Hellberg sa...

Heja, Frida!

Lovable sa...

Alldels toppen att höra hur arbetet framskrider. Jättespännande för en ovetande att få höra hur pass tidigt in i skrivandet som det där prov-kapitlet skall ut till bokhandlare ändå. Förstår lite mer av dina tidigare inlägg om oro beträffande skrivande då. Men, du verkar klara det toppen. Vad härligt! Fortsatt lycka till! Kram!

FRIDA sa...

Tack Johan, Åsa och Lovable ;-).

Ja, det har känts lite stressigt, fast det är så jag jobbar bäst.


Kram Frida