söndag 5 februari 2012

Kladd-ThorstenJag har inte själv sett den där omtalade kramen annat än på bild, men jag tycker Thorsten verkar ganska obalanserad.

Jag läste en krönika av Jenny Strömstedt där hon beskrev Thorsten Flink som ökänd för att uttala sig sexistiskt och för att gå över gränsen i olika sammanhang. Frågan är varför han hela tiden blir förlåten sitt beteende och om och om igen bjuds in i det kulturella finrummet. Är det för att han anses vara ett geni? Innebär det i så fall att han får lov att göra precis vad som helst?

Ännu mer skrämmande är det att läsa några av de kommentarer som finns på Aftonbladet.se. Jag har bara kikat igenom några, men överlag verkar de flesta tycka att det är en särskilt stor grej att Thorsten klämmer den 20-åriga programledartjejen på rumpan. Någon menar att "hon faktiskt bad om en kram så då får hon skylla sig själv" och andra att "hade hon klämt honom på rumpa så hade ingen reagerat". Jag blir oerhört trött av att läsa dessa kommentarer som i mina öron låter ungefär likadant som att säga att en tjej som blivit våldtagen får skylla sig själv eftersom hon bar en kort kjol.


Vad tycker ni? Görs det för stor grej av rumpklämmeriet? Får Gina skylla sig själv (hon bar ju trots allt kjol/bad själv om kramen/får ju betalt för att vara söt och flirtig/annan valfri ursäkt)?

7 kommentarer:

Andra intryck sa...

Nej, jag tycker inte det är ok. Man ska kunna be om kramar för att få en kram, inget annat.

Anonym sa...

Herregud vilket hets det har blivit! En oskyldig klapp, inget mer. Moralpanik råder i hela Sverige. DET om något, är än mer skrämmande.

FRIDA sa...

Hej Andra intryck! Jag håller med dig, varför skulle det ge honom rätten att ta på henne på ett "sexuellt" sätt?

Kram Frida

FRIDA sa...

Hej anonym!

Visst har det blivit en stor grej av en "rumpklapp", men frågan är i så fall var gränsen går. Hade han fått kyssa henne, slicka henne i ansiktet, sticka in handen mellan hennes ben? Vad tycker du känns ok och kanske ännu viktigare, har du någonsin varit med om att någon har tagit på dig på ett sätt som du inte tycker om? Det har jag och jag kan tala om att det känns mer kränkande än man kanske kan tro!

MVH Frida

Anonym sa...

De saker du listar nu är självklara fall där man har gått över gränsen. Men när jag tittade på klippet med den omtalade rumpklappen igår tyckte jag inte det såg särskilt märkvärdigt ut. Det handlar om att se till kontexten och ta det för vad det var. Thorsten hade så mkt glimt i ögat han bara kan ha när det skedde.

Nej, jag har inte själv varit med om något liknande.

FRIDA sa...

Hej anonym!

Du har kanske rätt i att det tagits ur sin kontext en aning. Kanske är det också så att alla är mer "på sin vakt" kring Thorsten eftersom han verkar aningen opålitlig. Jag har själv erfarenhet av att människor som missbrukar har ännu svårare att se "var gränsen går" i kontakten med andra människor. Jag har dessutom blivit klappad på rumpan av folk som jag inte vill ska röra vid mig på det sättet och det känns faktiskt mer obehagligt än man kan tro.


MVH Frida

stina sa...

Jag tycker det är upp till var och en att bestämma var gränsen går. Om du och jag inte accepterar så kvittar det om finrummet accepterar, vi accepterar ändå inte. I det här fallet utnyttjar han def situationen eftersom hon knappast kan örfila en av de tävlande... Jag tycker absolut det är kränkande. Jag tror han är med överallt just pga hans opålitlighet. För spänningens skull, lite reality show-förväntningar.