tisdag 7 februari 2012

Skrivdag idag

Oj vad det satt långt inne idag.

Det krävdes två timmars funderande och en promenad innan det lossnade. Sedan fick jag dock ihop 10 000 tecken så det tänker jag vara nöjd med.


Hur går det för er andra? Du Anna t.ex., hur långt har du kommit de senaste dagarna?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Frida!

Bra jobbat! Heja.

Kram Anne

Kära Syster sa...

Haha, jag kom upp i 199.000 idag, osäkert om jag hann spräcka 200.000-gränsen:) Roligt att du tog upp det just idag, jag hade tänkt meddela dig min status ändå.

Kram
/Anna

Mikaela sa...

Bra jobbat! Shit vad spännande med en bok till! Själv sitter jag just nu och funderar på om jag vågar ta steget.. Om jag vill så får jag ge ut boken till sommaren, men vågar jag. Är den tillräckligt bra :p Fast nog vågar jag, för det är en resa jag skulle vilja prova på, det får bära eller brista, men i så fall kanske jag kan få se dig på bokmässan i spetember?
Lycka till med fortsättningen!
/Mikaela

Lina sa...

Bra jobbat! Själv är jag inne i en research-fas just nu. Delar av boken utspelar sig i en annan tid och en annan värld. Läser på, skissar på miljöer och bygger mina världar. Vad gäller Bokspegeln, som vi "pratade" om häromdan, så är det tyvärr ingen helsida, men din bok finns med på bild på en sida som delas mellan 9 olika titlar av svenska författare, såsom Vibeke Olsson, Kajsa Ingemarsson, Viveca Lärn, Katerina Janouch, Percy Barnevik m.fl. Inget dåligt sällskap för en debutant! Notisen inkl. bild är ca 5x10 cm och ligger först på sidan 10, uppe i vänstra hörnet. Medlemspriset är 189:- om du undrar. Hoppas den säljer som smör! Älskar omslaget! Det snyggaste på sidan helt klart!:)
Kram, Lina

Anneli sa...

Åh, vad härligt!
Själv har jag fortsatt med genomläsning och redigering i mitt andra manus.

FRIDA sa...

Hej!

Tack Anne! Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Anna!

Då ligger vi rätt så lika. Jag rör mig också kring 200 000-tecken-gränsen ;-). Dock är det jag skrivit mycket mer oredigerat än det brukar vara så det finns mycket jobb kvar att göra.

Heja till oss!

Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Mikaela!

Tack!

Men har du fått bokkontrakt ska du ju absolut tacka ja, du får ju hjälp av redaktörer och korrekturläsare!

Är det utgivning du själv betalar för finns det ju olika sätt att se det på. Det positiva är att din bok kommer ut och du kan sälja och marknadsföra den vilket skulle kunna få ett förlag att få upp ögonen för dig (dessutom blir du ju läst, vilket är det man drömmer om ;-)). Passa dig bara för förtag som säger att "du är utvald" och som ger ut dig "gratis", men det tillkommer vissa kostnader. Jag vet inte riktigt vad som händer med rättigheterna till din bok då.


Lycka till!

Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Lina!


Vad härligt med research. Det är så kul! Hoppas det går bra!

Jo jag har en helsida i en Bokspegel-katalog, men kanske inte den som skickas ut till alla? Den finns iaf som PDF på bokklubbens hemsida och jag har lagt ut den här på bloggen tidigare.

Tack för att du håller ögonen öppna åt mig ;-).

Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Anneli!

Redigering är ju både jobbigt och roligt: mycket slit med kul när man ser att man faktiskt har en hel historia.

Hoppas att det går bra!

PS. Vill du köpa en signerad bok kan vi lösa det. Du bor väl i Skåne? Kommer du någonsin till Lund? DS.


Kram Frida

Kram Frida

Anne Jonsson sa...

Hej,
Jag har inte blivit utgiven - än. Men jag har närt författardrömmar sedan jag var liten och har nu tagit mig i kragen på riktigt. Hittills har jag massor med sidor men jag vet inte hur många tecken det är. Hur vet man det? Hur många tecken ska/bör en bok vara på?
Jag är så imponerad av er alla som har fått en bok utgiven...det är min dröm också. Ibland när det går tungt i skrivandet , brukar jag visualisera mig själv sittandes på bokmässan i Göteborg fullt upptagen med att signera böcker. :-)
Kul att titta in här! Tack för en fin blogg:

Mikaela sa...

Antagen är jag ju inte, utan skulle väl kalla det som ett mellanting mellan antagen och egenutgivning :p
jag bekostar (lägger ut, för varje sålt ex får jag tillbaka tryckkostnaden innan vinsten delas) för tryckningen, medan de står för "resten" alltså sättning, distribution, ISBN-nr, lagerhållning, monter på bokmässan, marknadsföring, bokrondellen etc.. så jag kände att det var ett bra alternativ till egenutgivning eftersom jag då samarbetar med någon som kan branschen. De böcker som inte blir sålda inom ett visst antal år (som inte är bestämt än, kanske typ 3) får jag eftersom jag bekostat tryckningen.. Men ska absolut fråga om rättigheterna, bra tanke!
Så om det blir av så kommer ju även förläggaren läsa igenom och komma med ändringsförslag, kanske har jag bara kalla fötter ;) Men jag får vara delaktig i allting och det passar mig :D
Och ett steg i rätt riktning är ju att ge ut, bli läst och klättra vidare efter det..
Låter det som en hyffsat bra grej eller är det fler saker du tänker på som jag borde fundera över?

Agnes sa...

På http://www.breakfastbookclub.se/2012/02/08/frukostintervju-agnes-hellstrom/ läser jag din bok. Fast om sanningen ska fram har jag inte hunnit börja. Hade jag hunnit börja hade jag varit så fast att jag inte kunnat sluta :)

Men snart så!

Kram

FRIDA sa...

Hej Anne!

Vad roligt att du kommit igång med ditt skrivande!

I de flesta ordbehandlare han man gå in på "verktyg" och välja "räkna ord". Ofta står det också längst ner i "ramen" på ordbehandlaren hur långt du kommit.

Det är väldigt olika hur lång en färdig bok är. Jag har några gånger räknat antal ord på en sida i en roman och sedan tagit resultatet gånger antalet sidor. Själv räknar jag med att ett färdig manus hamnar på 80 000-90 000 ord. Jag har för mig att någon sagt att en bok brukar vara runt 300 000 tecken (utan mellanslag), men jag har just nu 40 000 ord och 200 000 tecken så det kan ju inte riktigt stämma (och mina böcker är inte extremt långa). Kanske ligger ett normalmanus på runt 350 000-400 000 tecken?

Visualisering är toppen! Så brukar jag också göra. Lycka till med ditt fortsatta skrivande och titta gärna in här då och då och berätta hur det går.

Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Mikaela!

Det låter jättebra. Anledningen till att jag är lite kritisk är att jag fick ett sådant erbjudande strax innan jag fick mitt bokkontrakt. Dels var företaget som erbjöd tjänsten ganska påstridigt, dels hade det ju saboterat mina möjligheter att bli utgiven om jag hade tackat ja. Med andra ord var jag glad att jag avböjde. Med det sagt kan det ju vara en bra möjlighet att marknadsföra sig, särskilt om man har fått nej från i princip alla förlag (har du inte det ska du kanske prova en vända till?).

I övrigt har jag inga erfarenheter av den typen av utgivning. Jag har hört talas om författare som gett ut sin första bok vid ett litet förlag och sedan bytt till ett större som köpt loss rättigheterna till den första boken och det är mest i de banorna jag tänker.

För många är "egenutgivning" ett steg i rätt riktning. Susanne Boll har t.ex. rönt framgång med sin egenutgivna debutroman "Morgongåva".

Lycka till! Kom gärna in och berätta hur det går.


Kram Frida

FRIDA sa...

Hej Agnes!

Åh vad fint! Hoppas att du tycker om den. Själv ser jag din familj överallt. Jag läste intervjun med din sambo i Amelia (och skrev ett inlägg om duktiga flickor) och såg hon några dagar senare i ett frågeprogram om Peru på ur(?).


Kram Frida